Imaginea - de la fascinaţie la trădare

Conferinţă şi expoziţie de fotografie

 

Miercuri, 8 decembrie 2010, ora 18, la Biblioteca Centrală Universitară "Lucian Blaga" (sala "Ioan Muşlea" şi Galleria Laterallia) va avea loc evenimentul cultural ce va cuprinde conferinţa si expoziţia de fotografie pe tema IMAGINEA - DE LA FASCINAŢIE LA TRĂDARE, organizată de către Asociaţia Liga Studenţilor din Cluj.

Invitatul evenimentului este ieromonahul Pantelimon Şuşnea de la Mănăstirea Oaşa. Fotografiile expuse aparţin invitatului, dar şi unor studenti clujeni: Andrei Balint, Adrian Petrişor, Ovidiu Sim.

Evenimentul se adresează în special tinerilor din mediul universitar şi pre-universitar, profesorilor, oamenilor de cultură implicaţi în formarea tinerilor, precum şi publicului larg, şi îşi propune să pună în atenţie rolul şi importanţa pe care imaginea o are în viaţa omului, mesajul şi puterea care ni se transmit prin imagine. Expoziţia fotografică îşi propune să răspundă uneia din necesităţile fundamentale ale omului care este trăirea frumosului.

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 8-17 decembrie. Intrarea liberă.

Despre organizator

Organizatorul acestei manifestari culturale este Asociaţia Liga Studenţilor din Cluj ce are ca scop desfăşurarea de activităţi cultural-sociale şi organizarea de evenimente cu caracter cultural, de educare şi informare în vederea redescoperirii şi promovării valorilor culturii şi spiritualităţii tradiţionale româneşti. Asociaţia şi-a început activitatea în anul 2010 cu organizarea unei tabere studenţeşti bianuale de fotografie în cadrul oferit de Mânăstirea Oaşa din judeţul Alba (munţii şureanu, cota 1400). Proiectul şi-a propus să aducă contribuţie la educarea spiritului şi la exploatarea noilor limbaje de exprimare a frumosului pe care îl aduc tehnicile fotografice recente. Cele două workshop-uri de fotografie au avut ca lectori pe artiştii fotografi Dragoş Lumpan şi Horea Preja şi pe ierom. Pantelimon Şuşnea.

Despre invitat

Ieromonahul Pantelimon Şuşnea, invitatul acestei manifestări, face parte din obştea mănăstirii Oaşa. Este licenţiat în arte vizuale, lucrarea sa de diplomă, coordonată de prof. Constantin Flondor, este cuprinsă în proiectul de restaurare realizat de arh. Radu Mihăilescu pentru vechea biserică de la Piatra Scrisă, jud Caraş-Severin. Activitatea sa artistică este bogată: expoziţii de grup în Timisoara şi Bucuresti, pelerinaje şi călătorii de documentare în România, Muntele Athos, Macedonia, Serbia, Germania etc., coordonare workshopuri de fotografie, participarea cu icoana Sf. Treimi la expoziţia Stare îngerească, Veroniki Art Gallery, Bucureşti, pictura inconostasului noii catedrale din Deva alături de pictorul Andrei Rosetti.

expo_2011-dec1_afis.jpg